Zbutja e rrudhave

Rate this post

Zbutja e rrudhavePavarësisht nëse jeni 25 vjeç dhe gjithashtu shihni shenjat e para të vjetra në lëkurën tuaj ose jeni 55 vjeç si dhe keni rrudha të thella, po kërkoni mjete për të zvogëluar plakjen. Plakja e lëkurës është e pashmangshme, megjithatë me risitë e sotme si dhe zhvillimet në kujdesin kundër rrudhave, mund të dukeni të rinj si dhe krejt natyralë. 4 llojet e rrudhave. Linjat e shkëlqyera-mund të ndodhin si në fytyrë ashtu edhe në trup.

Ato shfaqen për shkak të humbjes së elasticitetit të lëkurës si rezultat i uljes së prodhimit të kolagjenit. Palosjet elastike-me kalimin e kohës ato mund të përfundojnë të pakthyeshme, zakonisht dalin në fytyrë mbi buzën e sipërme, si dhe në bazën e qafës. Ato shkaktohen përgjithësisht nga rrezet e diellit dhe pirja e cigares. Dynamic imitojnë rrudhat-rrudhat e shkaktuara nga mocionet në masë të muskujve. Në fillim ato janë të dukshme vetëm kur vrenjten ose grinden, megjithatë ngadalë ato bëhen më të dukshme. Rrudhat e shkaktuara nga plakja natyrore-lëkura bëhet më e hollë, humbet elasticitetin dhe gjithashtu zvetënohet, në mënyrë progresive fillon të bjerë, dobësohet dhe gjithashtu nuk mund të mbrohet më nga dëmtimet e jashtme.

Rrudhat rreth gojës

Rrudhat rreth gojësRrudhat rreth gojës përfundojnë të jenë shumë më të dukshme me moshën. Ajo është sjellë nga pjezë e tyre loosening rreth gojës dhe gjithashtu mjekër. Ekziston një gjasë e lartë që nëse gjyshja ose nëna juaj ka rrudha të thella, ju gjithashtu do t’i keni ato. Përveç gjeneve, zhvillimi i tyre ndikohet nga pirja e cigareve, ndryshimet në peshë, ekspozimi në rrezet e diellit dhe, sigurisht, plakja.

  • Zbutja e rrudhave rreth gojës në shtëpi mund të zgjasë më shumë dhe të konsumojë më shumë kohë, megjithatë me siguri do të parandaloni një kontroll të kushtueshëm, si dhe shpesh të pakëndshëm tek një profesionist.
  • Gjithashtu në këtë situatë, terapia shumë më e mirë është parandalimi. Për rrudhat rreth gojës, ne sugjerojmë të përdorni punën e përgatitjes së acidit hialuronik që mund të mbushë siç duhet linjat e bukura, të hani një dietë të pasur me antioksidantë dhe gjithashtu të mbroni vazhdimisht lëkurën nga dielli.

Rrudha në ballë

Teknika shumë më e mirë për të ndaluar shfaqjen e rrudhave në ballë është të hiqni dorë nga vrenjtja. Rrudhat në ballë shkaktojnë jo vetëm vrenjtje, por edhe ankth, mungesë mbrojtjeje nga rrezet e diellit, lodhje dhe plakje. Para zhvillimit të tyre, nuk do të fshiheni përgjithmonë, megjithatë mund t’i lehtësoni ato ndjeshëm. Lëkura e dehidratuar është shumë më e ndjeshme ndaj rrudhave. Kjo përdor disa herë për rrudhat në tempull. Ju me siguri do të riktheni hidratimin e lëkurës jo vetëm duke konsumuar ujë e alkool, por edhe duke e spërkatur në fytyrë gjatë gjithë ditës. Përveç kësaj, mos harroni krem dhe e përdorin atë çdo mëngjes, si dhe natën. Edhe pse nuk zbut të gjitha rrudhat, ajo do të zbusë forcimin e tyre dhe shfaqjen e të rejave.

Rrudha në ballëRrudhat rreth syve. Ekzistojnë ilaçe të ndryshme natyrore përmes të cilave mund të ulni formimin e rrudhave, megjithatë jo secila prej tyre është gjithashtu e përshtatshme për lëkurën rreth syve. Lëkura rreth syve i përgjigjet ndikimeve të jashtme dhe kozmetikës në mënyrë ekstra të ndjeshme. Përdorni kozmetikë që janë të butë për lëkurën dhe është i përshtatshëm nëse ato janë të dizajnuara veçanërisht për këtë pjesë të fytyrës. Locionet e syve me vitaminë E me siguri do të ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës rreth syve nga rrudhat, sepse vitamina E është një anti-oksidant i fuqishëm dhe gjithashtu ka një rezultat të jashtëzakonshëm hidratues. Ndikime të ngjashme ka në fakt vaji i kokosit, të cilin duhet ta masazhoni në lëkurë. Për tifozin e zhvilluar aktualisht të rrudhave rreth syve, provoni përgatitjet me acid hialuronik ose kolagjen.

Leave a Comment