Sistemi imunitar i trupit si dhe koronavirusi

Rate this post

Sistemi imunitar i trupit si dhe koronavirusiNga shkrimi me siguri do të mësoni se si funksionon sistemi imunitar, pse është sfiduese për trupin tonë të luftojë koronavirusin si dhe si të forcojë imunitetin. Po ashtu do të zbuloni se në cilat ushqime mund të gjeni vitamina esenciale për trupin. Çfarë është rezistenca, si dhe saktësisht se si funksionon? Imuniteti ose imuniteti garanton rezistencën e trupit ndaj përfaqësuesve të sëmundjeve, organeve ndërkombëtare ose materialeve të ndryshme të tjera të dëmshme.

Ai mund të tregojë se çfarë i sjell dobi trupit dhe anasjelltas, çfarë jo. Ata mbrojnë trupin nga virusi i jashtëm i rrezikshëm (mikroorganizmat, infeksionet, toksinat), si dhe, së bashku me sistemin nervor kryesor, si dhe hormonet, sigurohuni që ekuilibri i trupit. Sistemi imunitar i trupit përbëhet nga sistemi limfatik dhe gjithashtu limfa (lëng i formuar nga lëngjet ndërqelizore). Komponent i sistemit limfatik janë nyjet limfatike, të cilat punojnë si filtër i ndotësve, timusit, shpretkës ose indit limfoid (p.sh. bajame). Limfocitet, qelizat imune, na sigurojnë nga bakteret ndërkombëtare. Mund të kemi rezistencë të natyrshme, ose mund ta marrim nëpërmjet vaksinimit. Një mundësi tjetër është se trupi prodhon antitrupa për vete, si shembull, duke pushtuar një sëmundje infektive në vitet e fëmijërisë (dhenve) apo edhe në vitet e rritura.

Nëse trupi nuk është në gjendje të mbrojë veten, problemet shëndetësore që lidhen me uljen e imunitetit dalin në pah

Nëse trupi nuk është në gjendje të mbrojë veten, problemet shëndetësore që lidhen me uljen e imunitetit dalin në pahRezistenca e ulur sugjeron rritjen e sëmundshmërisë, e cila kryesisht i referohet sëmundjeve të frymëmarrjes. Mund të jetë po ashtu sëmundje e lëkurës, siç janë mikozat, megjithatë në përgjithësi bëhet fjalë për infeksione, temperatura të larta, ftohje apo infeksion maja. Në rast se shqetësoheni nga mungesa e urisë, siklet në nyje, shpesh jeni të lodhur ose mendoni se dëmtimet tuaja po shërohen edhe më keq, kjo mund të jetë një çështje me sistemin imunitar të trupit.

  • Transformimi i mënyrës së të jetuarit si dhe mënyrës së jetesës mund të jenë ndër arsyet pse kemi një sistem imunitar të dëmtuar të trupit. Më mirë, rezistenca dëmtohet gjithashtu nga stresi kronik dhe ankthi, gjë që na sjell këtë kohëzgjatje “të shpejtë”.
  • Mungesa e lëvizjes, ose vendosja e kontaminuar gjithashtu janë ndër elementët negativë. Kundërshtarët e rezistencës mund të quhen edhe pirja e duhanit e cigareve, sheqeri i përmirësuar, mungesa e pushimit ose mungesa e ushqyesve. Sistemi imunitar pritet të na mbrojë nga infeksionet si dhe mikroorganizmat që janë të dëmshëm për trupin tonë.
  • Në raste të tjera, rezistenca me siguri do të transformohet kundër trupit të vet dhe gjithashtu do të nxisë një sëmundje autoimune-si shembull, një të ftohtë. lupus eritematoz sistemik, inflamacion i përbashkët reumatoid, ënjtje e gjëndrës tiroide, zorrëve ose mendjes. Grupet e kërcënimit përbëhen nga, si shembull, diabetikët.

Si e lufton trupi ynë koronavirusin?

Në këtë rast, mosha e individit të kontaminuar, gjendja e sistemit imunitar dhe gjithashtu gjendja e mikroorganizmit në tërësi luajnë një detyrë të madhe. Një aftësi thelbësore e imunitetit tonë është kujtesa. Nëse trupi ynë në të vërtetë nuk ka hasur ende Në Një Koronavirus, është shumë më i ndjeshëm ndaj infeksionit. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se trupi ynë nuk lufton në të gjitha. Trupi i njeriut përpiqet të mbrojë veten, megjithatë, reagimet imune ndaj infeksionit janë më të ngadalta. Koronavirusi as nuk mund të jetojë dhe as të kopjojë jashtë qelizës, si rezultat detyra e tij është të hyjë në qelizë.

Si e lufton trupi ynë koronavirusin?Atje, informacioni i tij gjenetik lëshohet menjëherë në atmosferë dhe fillon të rritet. Gradualisht, ajo gjithashtu lëshohet në hapësirat ndërqelizore për t’u siguruar që virusi mund të sulmojë gjithnjë e më shumë qeliza. Pse nuk ndërhyn mbrojtja jonë e përshtatshme pas kësaj? Arsyeja është pikërisht se me koronavirusin trupi ynë nuk ka ende asnjë lloj përvoje. Pjata, saktësisht se si të bëni antitrupa, nuk e kupton ende, nuk e mban atë në kujtesë, dhe gjithashtu trupi nuk ka qeliza të bardha të gjakut që aktualisht do ta njihnin këtë infeksion. Prandaj, që nga fillimi i një sulmi të virusit, mund të duket se trupi ynë nuk mbron veten ose nuk merret me të.

Leave a Comment