Infeksioni parazit i zorrëve

Rate this post

Infeksioni parazit i zorrëveInfeksioni parazit i zorrëve është një problem në të cilin një parazit kontaminon sistemin e tretjes së qenieve njerëzore, si dhe kafshëve të tjera. Parazitë të tillë mund të jetojnë kudo në trup, por një nga më të dobishme për ta janë sipërfaqet e murit të traktit të zorrëve. Mjetet e transmetimit si dhe infeksioni përfshin gëlltitjen e mishit të rafinuar në mënyrë të pamjaftueshme termikisht, pirjen e ujit të kontaminuar dhe transmetimin fekal-oral. Disa lloje të helminths dhe gjithashtu protozoa klasifikohen si parazitë të zorrëve që shkaktojnë infeksion – ato janë ato që banojnë në traktet e zorrëve.

Këto infeksione mund të dëmtojnë ose eliminojnë strehuesin (njerëzit ose kafshët e ndryshme shtëpiake). Nëse infeksioni parazitik i traktit të zorrëve është sjellë nga helminths, ky infeksion quhet helminthiasis. Llojet e zakonshme të gjakpirësve të tretjes përfshijnë: krimbat e sheshtë – të cilat përfshijnë krimbat e shiritave dhe trematodat. krimbat e rrumbullakët janë infeksione që shkaktojnë ascariasis, krimbat e kunjit dhe gjithashtu krimbat e grepit.

Cilat janë shenjat dhe simptomat e parazitëve në trup?

Cilat janë shenjat dhe simptomat e parazitëve në trup?Simptomat e zakonshme janë: parehati abdominale. Diarre, queasiness ose të vjella. Fryrje / bloating. Lodhje. Humbje e pashpjegueshme e peshës. Dhimbje ose inflamacion në zonën e barkut. Në një person me gjakpirës, mund të ndodhë edhe dizenteria. Dententeria është kur një infeksion tretës krijon lirshmëri të zorrëve me gjak dhe gjithashtu mukus në feces. Parazitët e zorrëve gjithashtu mund të krijojnë një skuqje ose kruajtje rreth anusit ose vulvës. Në shumë raste, në të gjithë feces, krimbat vijnë në feces. Disa individë mund të kenë gjakrrjedhje të zorrëve për vite me radhë pa asnjë simptomë.

  • Pse dalin parazitët e tretjes? Një nga metodat për të marrë kontaminuar me gjakpirës të zorrëve është konsumimi i mishit të papërpunuar termikisht të një kafshe të kontaminuar, si shembull, lopë, derr ose peshk.
  • Shkaqe të ndryshme të tjera të mundshme që shkaktojnë infeksion me gjakrrjedhje të traktit intestinal përbëhen nga: konsumimi i alkoolit ujit të ndotur. Përdorimi i tokës së infektuar. Thirrje me feçe të kontaminuara. Shëndet të dobët.
  • Krimbat e rrumbullakët zakonisht dërgohen me thirrje me papastërti dhe feçe të ndotura. Pasi të keni ngrënë substancën e infektuar, gjakrrjedhësi do të hyjë në traktin tuaj të zorrëve. Pastaj shumëfishohet dhe rritet, pasi shumëfishohet si dhe rritet në dimension, mund të shfaqen shenja.

Vetëm se si për të ndaluar pamjen e gjakpirës?

Për të ndaluar gjakrrjedhjen e aparatit tretës, lani vazhdimisht duart me sapun si dhe ujë të nxehtë para si dhe pas përdorimit të tualetit si dhe para përgatitjes apo konsumimit të ushqimit. Ju gjithashtu duhet të ushtroni masa sigurie: parandaloni peshkun e papërpunuar, si dhe mishin. Gatuani mishin plotësisht në një nivel temperature prej 62.8 ° c (copa të tëra mishi) dhe 71 ° C (mish i grirë si dhe shpendë). Lëreni mishin e gatuar të mbetet për tre minuta para prerjes ose konsumimit.Vetëm se si për të ndaluar pamjen e gjakpirës?

Ngrini peshkun ose mishin në një nivel temperature prej -20 ° c për një minimum prej 24 orë. Pastroni, qëroni ose avulloni të gjitha frutat dhe perimet e papërpunuara. Lani ose ngrohni përsëri ushqimin që do të bjerë në dyshemenë tuaj. Kur kontrolloni vendet në zhvillim, lani perimet dhe frutat me ujë të avulluar, si dhe parandaloni kontaktin me tokën që mund të infektohet nga feçet njerëzore. Shtesa ushqimore kundër parazitëve. Vaji i rigonit jep deri në 55% carvacrol, i cili njihet për rezultatet e tij plotësuese kundër mikrobeve dhe parazitëve. Vaji i rigonit gjithashtu përbëhet nga vajra të nevojshëm timol dhe borneol, acid rosmarinik, vitamina C dhe gjithashtu a, sterole, flavonoide si dhe terpenoide. Shumë falë kësaj strukture, ajo mund të krenohet me ndikimet antioksiduese.

Leave a Comment